Вальці для формування протеїнових кульок
Валець є незамінним інструментом кожного карпяра, який самостійно готує протеїнові кульки. Завдяки ньому ми отримуємо ідеально круглі протеїнові кульки, форма яких є необхідною для підгодовування з берега за допомогою занетової труби і загалом прийнята як базова форма цієї принади. Вальці бувають різних діаметрів, щоб можна було отримати як маленькі 10мм кульки для весняного лову, так і 30мм кулі для великих, глибоких водойм.
Типи вальців для протеїнових кульок
Валець для кульок, що доступний на ринку, найчастіше буває у вигляді ручного або механізованого (електричного).
Ручний валець складається з двох окремих елементів, які мають виїмки однакового діаметру. Після того, як на одному з елементів розташуємо шматок тіста відповідного діаметру, ми прикладаємо і притискаємо до нього другий елемент, а потім виконуємо рухи розкачування - таким чином отримуємо круглі кульки.
Електричний валець для протеїнових кульок зазвичай має механізм двох валиків, що обертаються у протилежні сторони, приводься в рух електродвигуном. Електрична версія використовується головним чином карпярами, які готують велику кількість протеїнових кульок протягом року.