Преси для Тіста на Білкові Бойли
Прес для тіста – це інструмент, який спрощує виготовлення білкових бойлів. Преси для тіста на білкові бойли найчастіше мають камеру, в яку кладеться тісто, систему, що витискає тісто, та насадку з діаметром отвору, який відповідає розміру виготовлюваних бойлів.
Типи пресів для тіста на білкові бойли
На ринку можна знайти багато рішень, які дозволяють отримувати валики тіста. Вони найчастіше різняться механізмом витискання тіста та ємністю. Найпопулярнішими є ручні преси, а саме такі, в яких поршень, що витискає тісто в напрямку насадки, приводиться в дію за допомогою м’язів наших рук шляхом натискання на спеціальний шток біля ручки. Значно менш втомливим, а водночас набагато ефективнішим рішенням є пневматичний прес, поршень в якому витискається стиснутим повітрям – таке рішення особливо популярне серед карпятників, які виготовляють великі кількості бойлів у сезон.
Важливим елементом є насадка для преса, відповідальна за отримання валиків з відповідним діаметром, з яких формуються бойли. Правилом отримання ідеально круглих бойлів є формування валиків з діаметром на приблизно 20% меншим, ніж діаметр виготовлюваних білкових бойлів.