Блог
В чому різниця між дипами та бустерами?
Карпи - це риби надзвичайно вибагливі, і часто треба докласти чимало зусиль, щоб наша наживка привернула їх увагу. Тому рибалки, які спеціалізуються на лові цих примхливих риб, використовують різні "інструменти" для привертання їхньої уваги, такі як протеїнові кульки в тисячах запахів, рибальський пелет, а також інтенсивно діючі на їхні почуття бустери та діпи.
У цій статті ми зосередимось на цих двох останніх продуктах і спробуємо пояснити, чим вони відрізняються один від одного та коли варто ними користуватися.
Основним органом чуття риб є нюх, який відіграє ключову роль у їхній здатності розпізнавати запахи пов’язані з принадою та наживкою, навіть без необхідності їх захоплення до рота. Саме тому рибалки почали практику додавання різних ароматів до принад, щоб ефективніше приваблювати рибу.
Діпи і бустери – це рідкі ласощі для риб, які мають на меті підсилити аромат наживки та принади. Вони вирізняються надзвичайно інтенсивними запахами, часто сприймаються як дуже чіткі, наприклад, запахом каракатиці, ферментованих креветок і тих, що трохи приємніші для носа – фруктів, а навіть жуйкової гуми.
Ключовою відмінністю між цими продуктами є їхня консистенція: бустери мають менш густу консистенцію і найчастіше використовуються для заливання зерен, гранул. У той час як густі діпи призначені для підсилення наших наживок, які потім встановлюємо на волосінь.